Ajándék nőknek - selyem sálak, kendők kézzel festve. Karácsonyi, születésnapi ajándék nőknek

2009. november 30., hétfő

Termékleírás, használati útmutató

Az általunk készített selyem sálak, kendők, egyedi tervezésű, -színvilágú darabok. A selyem kendők kézzel készülnek, teljesen egyediek, két ugyanolyat nem készítünk belőlük. Tehát nem kell attól félned, hogy "szembejön az utcán". Ez ugyan megnehezíti a reprodukciót, viszont az egyedisége abban rejlik, hogy nem ugyanolyan, csak hasonló lesz a második, harmadik alkotás. Ezért ezt a jelzőt (hasonló) használjuk az utánrendelés lehetőségénél is, mely minden termékünknél fennáll. Minden selyemkendőt rendelhetsz más méretben is, ha arra van szükséged.

Csak és kizárólag 100%-os tisztaságú selymet használunk alapanyagként. Főként pongé 5 vastagságú hernyóselyemre dolgozunk, amely egy vékony selyemfajta, könnyed, légies, puha, enyhén fényes. Kézzel szegett kendőket, sálakat használunk, melyek méretei: 
  • 55*55, 
  • 90*90, 
  • 40*150 cm
Ezen kívül használunk chiffon selymet, mely hasonlít a mousslinehoz - ez egy szinte átlátszó, laza szövésű selyem. Matt hatású, de nagyon szép tud lenni, máshogy folyik és mutat rajta a selyemfesték. Általunk használt mérete: 45*180 cm

Ruhához, fátyolhoz használjuk még:
  • habotai 5 - kicsit vastagabb selyem, szintén fényes, a pongéhoz hasonló. 
  • habotai 8 - A habotai 5-nél eggyel vastagabb, fényes selyem. 
A selymek megfestéséhez speciális, külföldről hozatott selyemfestéket használok, rögzítése gőzöléssel több órán keresztül történik. A fixálás után a termék nem ereszti a színét, nyugodtan moshatod, de a selyem finomsága miatt csak kézzel, langyos vízben, selyem vagy gyapjú mosószerrel tedd!

A kézzel festett selyemkendőt, selyem sálat öblítés után hátoldalán még nedvesen vasald meg, így a szárítást és a vasalást egy lépésben elvégezheted. (A hátoldalát legkönnyebben a szegés segítségével találod meg.)



Remélem, sokáig élvezed a selymeink társaságát! Használd egészséggel!


Ajándék nőknek születésnapra, névnapra, Karácsonyra: kézzel festett selyem sálak, kendők.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése