Ajándék nőknek - selyem sálak, kendők kézzel festve. Karácsonyi, születésnapi ajándék nőknek

2010. július 17., szombat

Kendő- és sál megkötési technikák

Kendőt, főleg selyemkendőt az év minden szakaszában lehet és érdemes hordani. Ideális kiegészítő egy egyszínű felsőhöz, nadrághoz, kosztümhöz, feldobja, átalakítja a megjelenést. Ha egy adott kosztümhöz különböző selyemkendőket párosítunk, más-más hangulatot, megjelenést, stílust érünk el.

A selyemkendőket hordhatjuk hétköznap, vagy elegáns megjelenést igénylő alkalmakkor, színházban, vagy sportpályán egyaránt. Attól függ, milyen stílust szeretnénk elérni, bármire alkalmas lehet egy jól megválasztott és elhelyezett selyemkendő!

Adok néhány ötletet a selyemkendők megkötésésre, méretek, fazonok szerint.

45-55 cm-es négyzetes selyem kendők esetében ideális a
  • nyakon " csíkban" összehajtott módszer, vagy a
  • "tengerészként" átlóban félbehajtott és lazán megkötött módszer.
  • Ezt a selyemkendőt hordhatjuk csuklóra és bokára kötve is!!!! Azoknak főleg ideális, akik nem szeretik, ha a nyakukon van valami, nem bírják a garbót, nyakláncokat sem, mégis fel akarják dobni valami extra színnel a megjelenésüket. A bokára kötött selyemkendő szexuális töltettel, jelleggel is rendelkezik, ezt évszázadok óta tudjuk...
  • de selyemkendőt akár köthetünkk a hajunkba is!






A 90*90 cm-es selyem kendőknél is több lehetőségünk van:
  • lazán a vállra teríthetjük, átlóján félbehajtva.

  • csípőre kötve, akár strandkendőként, akár szoknya fölé, akár farmerra. Ekkor az átlója mentén hajtjuk félbe és kötjük meg a csípőnkön.

  • lazán, átlóján félbehajtva kétszer körbetekerjük és vagy elöl, vagy hátul megkötjük, a csomót pedig vagy elrejtjük a kendő alá, vagy direkt elölhagyjuk lelógni.









Hosszú (45*180 cm/40*150 cm) chiffon vagy pongé selyem kendők megkötése:

  • nyakban, hosszan lógva hagyhatjuk, tehetünk rá egy laza csomót, vagy egyik végét átdobhatjuk a vállunkon
  • ha nem szeretjük, hogy lelóg, körbetekerhetjük annyiszor is, hogy ne maradjon lógó része, a csomót pedig alá rejthetjük. Nem kell félni, nem lesz melegünk benne még így sem.
  • selyem kendőnket befűzhetjük farmernadrág, szoknya, short vagy más alsónk övtartójába is!




Az oldalamon látható selyemkendők egyedi, kézzel készített ajándékok szeretteidnek, akár Karácsonyra, akár születésnapra, névnapra, évfordulóra, nászajándék esküvőre. Ha te is szeretnéd megajándékozni választottadat velük, keress meg a szilagyinori@freemail.hu e-mailcímen, vagy a 20/515-8074-es telefonszámon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése